Sardynki pieczone w soli

środa, 10 czerwca 2015 Sardynki pieczone w soli

Banalny przepis, ale za to wrażenia smakowe niezapomniane! Wystarczą tylko cztery składniki: sardynki, tymianek, cytryna i gruba sól morska. Nic więcej.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

ok. 500 g sardynek 

ok. 500 g grubej soli morskiej

cytryna

tymianek (świeży)

 

Sardynki myjemy, wyjmujemy wnętrzności (można też upiec z wnętrznościami:-)) Na blasze do pieczenia wykładamy papier, wysypujemy połowę soli, na niej układamy sardynki, na sardynki plastry cytryny i gałązki świeżego tymianku. Na całość wysypujemy resztę soli.

 

Autor: Beata
Źródło: Kuchnia w zieleni

KOMENTARZE

Brak komentarzy

zostaw komentarz